Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2007

Επίμονα spam

Παρ'όλο που χρησιμοποιώ Mozilla Thunderbird για το επαγγελματικό μου email, ορισμένα από αυτά τα σκουπίδια ξεφεύγουν από τα προσαρμοστικά φίλτρα της εφαρμογής. Το πιο επίμονο απ'όλα ήταν ένα που πλαστογραφούσε την κεφαλίδα αποστολέως και είχε ως όνομα αποστολέα το "VIAGRA Official Site" και διεύθυνση αποστολέα τη γενική διεύθυνση (πώς λέμε all_users - το αντίστοιχο) του κεντρικού διακομιστού. Έτσι, κατάφερνε και ξεγλιστρούσε ως θεμιτό (legitimate) μήνυμα.

Τελικά, προβάλλοντας τις πλήρεις κεφαλίδες, βρήκα την πηγή από την οποία προερχόταν. Ήταν - τι έκπληξη... - ένας πάροχος στη Ρωσία, της οποίας οι antispam νόμοι είναι ανύπαρκτοι. Ε, έφτιαξα ένα φιλτράκι το οποίο αυτομάτως παίρνει μηνύματα, τα οποία έχουν τα χαρακτηριστικά που παρατήρησα ότι είναι κοινά σ'αυτές τις απατεωνίστικες διαφημίσεις και τα στέλνει πακέτο στον πάροχο που πρόσεξα ότι ήταν κοινός μεταξύ τους και κατόπιν τα διαγράφει από τον δικό μου διακομιστή POP.

Είναι ημίμετρο, το ξέρω. Και εκνευριστικό για τους διαχειριστές. Αλλά προτιμώ να εκνευριστούν αυτοί παρά εγώ. Ας φροντίσουν να προσαρμοστούν στα παγκόσμια νομικά δεδομένα και ας κάνουν κάτι για να σταματήσει η δράση των spammers, οι οποίοι αποτελούν πραγματική μάστιγα για την κοινωνία μας. Περισσότερα γι'αυτό αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: