Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2007

Δίποδα ζώα

Λοιπόν, εγκαινιάζω και μια νέα ενότητα, αυτή των δίποδων ζώων. Εδώ θα καμαρώνουμε οδηγούς που επιδεικνύουν παντελή αδιαφορία για τους άλλους χρήστες των δρόμων που έχουν την ατυχία να μοιράζονται τους δρόμους μ'αυτούς... Ανεξαρτήτως του τι οδηγούν: αυτοκίνητο, φορτηγό, SUV, σκούτερ ή μοτοσυκλέτα, εδώ θα τους βρείτε αν παραβιάζουν στοπ, παρκάρουν πάνω σε ράμπες αναπήρων και διαβάσεις, παραβιάζουν μονοδρόμους, παρκάρουν πάνω σε στάσεις λεωφορείων, διπλοτριπλοπαρκάρουν, κλείνουν γωνίες και δρόμους...

Γιατί έτσι τους βολεύει. Γιατί έτσι τους αρέσει. Έλα όμως που εμένα δεν μ'αρέσει!

Καμαρώστε λοιπόν το αυτοκίνητο της Μητρόπολης Κασσάνδρας (αν δεν κάνω λάθος)... Μην περπατήσει λίγο παραπάνω ο εκπρόσωπος του θεού! Και να κλείσει και τη διάβαση παρακαλώ!

Ο σύνδεσμος είναι εδώ!

2 σχόλια:

sonia είπε...

μηπως ν'αλλαξεις τιτλο ??? τα καημενα τα ζωα τι φταινε????

Ο Αιρετικός είπε...

Δυσκολεύομαι να βρώ κάτι άλλο για τίτλο, αυτό είναι το ζήτημα. Έχεις δίκιο πάντως, τα καημένα τα ζώα δε φταίνε σε τίποτα. Δεν τα ρώτησε κανένας αν έχουν όρεξη να μοιράζονται το ίδιο "Βασίλειο" μ'εμάς. Κανονικά, δεν έπρεπε ούτε καν ζώα να χαρακτηριζόμαστε με τέτοια απαράδεκτη συμπεριφορά, αλλά...

Από την άλλη, έχει μια βάση, γιατί στα ζώα ισχύει εν γένει το δίκαιο του ισχυρότερου και - ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ - ότι εμείς οι άνθρωποι, σαν πολιτισμένοι, αξιόλογοι, εξελιγμένοι και κουραφέξαλα που - ΚΑΙ ΚΑΛΑ - είμαστε, έχουμε νόμους άγραφους και γραπτούς. Έλα όμως που τελικά όλα αυτά πάνε καθημερινά περίπατο και υποβιβαζόμαστε στο χειρότερο επίπεδο στο οποίο μπορεί να βρεθεί ένα ζώο, για να μη σου πω ακόμα παρακάτω.

Όλοι αυτοί που βλέπω κάθε μέρα στα Χανιά να κλείνουν ράμπες πεζών, διαβάσεις, να διπλοπαρκάρουν πάνω σε στάσεις λεωφορείων, στο φανάρι επάνω κλπ, νομίζεις διστάζουν να το κάνουν; Ξέρουν ότι είναι ατιμώρητοι. Ξέρουν ότι κανείς δε θα τολμήσει να τους κάνει το παραμικρό. Και, το χειρότερο, νομίζουν ότι είναι ΤΟΣΟ θαυμάσιοι και φανταστικοί που ενεργούν μ'αυτόν τον τρόπο.

Έτσι, μέχρι να βρω έναν άλλο χαρακτηρισμό για τα αχαρακτήριστα αυτά δίποδα λάθη της φύσης που συμπεριφέρονται με τόση αναισθησία, ο παρών τίτλος θα παραμείνει, αλλά τελεί υπό επανεξέταση.